Brussels Platform Armoede

Het Brussels Platform Armoede is de netwerkorganisatie van de 8 door de Vlaamse Gemeenschap erkende Brusselse Verenigingen Waar Armen het Woord Nemen (VWAWN). Deze 8 verenigingen maken allemaal ook deel uit van het Netwerk tegen Armoede in Vlaanderen.
Het BPA verbindt de verenigingen onderling, ondersteunt hen in hun werking en vormt de brug naar de Brusselse overheden en andere relevante maatschappelijke actoren. De ervaringen van mensen in armoede zijn steeds de basis van waaruit vertrokken wordt.

Waarom een apart Brussels Platform?

Het Vlaams Netwerk tegen Armoede kon voor Brussel niet de gepaste ondersteuning bieden omwille van de eigenheid van de specifieke Brusselse situatie, namelijk:

  • de hogere concentratie van armoede
  • de grootstedelijke omgeving
  • de heersende wooncrisis
  • de grote groep mensen zonder wettig verblijf
  • het complexe politieke landschap

Het BPA en de verenigingen nemen een unieke plaats in binnen de Brusselse armoedesector, omdat hun specialiteit ligt bij het valoriseren en naar buiten brengen van ervaringskennis van mensen in armoede.

Over de Brusselse grenzen heen werken wij nauw samen met de andere armoedenetwerken in Vlaanderen en Walloniƫ binnen het Belgian Anti Poverty Network (BAPN).

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.