Ons aanbod

Armoede raakt aan alle aspecten van de samenleving. Toch blijft, bij wie het geluk heeft om zonder armoede-ervaring door het leven te kunnen gaan, de kennis met betrekking tot armoede vaak beperkt tot wat je kan zien en lezen in de media en is het beeld van de mensen die in armoede leven gekleurd door clichés en vooroordelen. Een gesprek met de mensen achter de armoedestatistieken kan een echte eye-opener betekenen en inzichten verschaffen in welke impact armoede heeft op iemand, en waarom armoede onrechtvaardig is. Onze verenigingen hebben een aanbod van diverse activiteiten voor wie graag met open ogen naar de wereld kijkt. 


Ons sensibiliseringsaanbod

Wijkwandelingen

Verschillende van onze verenigingen bieden een of meerdere 'wijkwandelingen' aan. Op het ritme van getuigenissen en verhalen van mensen met armoede ervaring wandel je langs punten in de wijk in die een prominente plaats innemen of ingenomen hebben in het leven en de armoede ervaring van je gids(en).

Lees meer

Vormingen

Naast de wandelingen en de films biedt een aantal van onze verenigingen nog andere vormingsmodules aan of gaan ze graag samen met jullie op zoek naar een vormingsaanbod op maat.

Lees meer

Films

Er zijn veel manieren om een boodschap over te brengen. Soms zeggen beelden veel meer dan woorden alleen. Meerdere van de Brusselse verenigingen gingen aan de slag met een camera, met of zonder scenario, alleen of met professionele hulp.
Hun creativiteit monde uit in een reeks kortfilms.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.