01-11-2022

Stop de Maatschappelijke Armoedefabriek

Terug

Een participatief festival in het kader van de internationale dag van het verzet tegen armoede

We leven vandaag in een erg ongelijke samenleving. Tal van factoren bepalen of mensen een waardig leven kunnen leiden.
Denk maar aan herkomst, sociale achtergrond, opleidingsniveau, leeftijd, vermogen om technologische kennis op te doen en in te zetten, etc. Discriminatie is alom vertegenwoordigd maar wordt vaak gebanaliseerd. Armoede ontstaat nochtans niet uit zichzelf, maar wordt door maatschappelijke structuren gecreƫerd en in stand gehouden.
Kortom, armoede is een direct gevolg van politieke en maatschappelijke keuzes.
Daarom kwamen we op zondag 16 oktober ter gelegenheid van de werelddag van verzet tegen armoede samen om de politiek op te roepen structurele maatregelen te nemen die bijdragen aan een gelijke samenleving.

Het Brussels Platform Armoede en de 7 Brusselse Verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen, maakten specifiek van digitale uitsluiting een speerpunt. De wereld waarin we leven wordt immers steeds meer digitaal. Digitalisering biedt mogelijkheden, maar schept ook een reeks nieuwe ongelijkheden die vaak disproportioneel gevoeld worden door mensen die al in armoede leven.

Samen staan we sterk! Deze actie is een samenwerking met het Front Rendre Visible l'Invisible

meer weten over het Front Rendre Visible l'Invisible

Niet Allemaal Digitaal! Stop digitale uitsluiting. De 7 Brusselse VWAWN verzamelden getuigenissen en signalen over de digitale drempels die de maatschappelijke participatie van mensen in armoede in de weg staan

Download hier ons Digitaal Drempelboekje

Een terugblik op een geslaagde actie!

Bekijk hier de foto's

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.