20-11-2020

Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind organiseerden UNICEF België en het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) een uitwisseling tussen Koningin Mathilde en kwetsbare jongeren en families

Terug

Op 20 november 1989 werd het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Toch moeten we na 31 jaar nog steeds vaststellen dat de kinderarmoedecijfers in België onaanvaardbaar hoog zijn. Maar liefst 1 op 5 kinderen en jongeren in België groeit op in armoede. Volgens berekeningen van UNICEF België zal dit cijfer nog verder toenemen tot 1 op 4 omwille van de coronacrisis. Om dit onrecht aan te kaarten en onder de aandacht te brengen, organiseerden UNICEF België en de netwerken armoedebestrijding, verenigd in BAPN, een ontmoeting via videoconferentie tussen Koningin Mathilde en kwetsbare jongeren en families.

Ook BPA was aanwezig en 2 bezoeksters van Pigment vzw namen het woord.

“Het is nu of nooit. We roepen iedereen op om samen met ons alles in het werk te stellen om een einde te maken aan kinderarmoede in België en in de wereld en om de meest kwetsbare kinderen en gezinnen te beschermen. Samen hebben we de kans om deze kinderrechtencrisis te keren en een betere toekomst voor ieder kind heruit te denken!”

Lees hier de perstekst van BAPN

Videoverslag van de online uitwisseling op Facebook

Herbekijk het video verslag

Campagne UNICEF: Kinderarmoede, niet enkel een probleem van lage-inkomenslanden

bezoek de website van Unicef

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons nu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.